Arxivada definitivament la reobertura de l'assassinat d'Helena Jubany

Els jutjats de Sabadell apliquen l'ordre dictada per l'Audiència de Barcelona

Un dels records a la via pública de Sabadell d'Helena Jubany
Un dels records a la via pública de Sabadell d'Helena Jubany | Juanma Peláez
NacióSabadell
08 de març del 2021
Actualitzat a les 21:13h
El jutjat de Primera Instància número 2 de Sabadell ha deixat sense efecte la reobertura del cas de l'assassinat d'Helena Jubany. Es tracta del compliment de la resolució que l'Audiència Provincial de Barcelona va dictar la setmana passada, motiu pel qual la causa queda arxivada.

El passat mes de juliol el jutjat sabadellenc va ordenar la reobertura, un cop es van aportar noves proves que inculparien el principal investigat, segons la família, Santi Laiglesia. L'Audiència de Barcelona va considerar que aquestes proves tenen "escassa fiabilitat", amb indicis que ja es van investigar en el seu moment i que resulten insuficients.

En la interlocutòria, el jutge Juan Díaz Villar ha destacat que va rebre el testimoni remès per la secció tercera de l'Audiència, de l'11 de febrer, en què estima el recurs d'apel·lació de la representació de Laiglesia per la interlocutòria de obertura de la causa. 

La família d'Helena Jubany va rebre com un gerro d'aigua freda el dictamen, considerava que l'administració "impedeix" investigar l'assassinat, fet pel qual ja van qualificar la situació com una "injustícia", donat que l'argumentació jurídica, apuntaven, no té sentit perquè planteja conclusions que "no encaixen amb la realitat".

Ja van advertir que continuarien batallant als jutjats i preveu esgotar totes les vies possibles perquè els culpables siguin portats davant de la justícia.