8-M

Les dones es reivindiquen enguany «més que mai» pel seu paper «essencial»

L'Ajuntament difon, a través de les xarxes socials, el vídeo institucional

per Albert Hernàndez , Sabadell, 8 de març de 2021 a les 10:59 |
La concentració davant de l'Oficina de Treball | Albert Hernàndez
La reivindicació de les dones s'ha fet palès des bon matí, amb el tall d'accessos a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i que a Sabadell ha continuat amb les primeres mobilitzacions per tal de reivindicar "enguany més que mai" el seu paper "essencial", amb el seu treball per combatre la lluita contra la Covid-19.


En la lectura d'un manifest, en la mobilització convocada pel Comitè Feminista de Sabadell, s'ha recordat que han estat elles, les "de classe treballadora les que des de l’inici de la pandèmia hem estat i seguim a primera línia en els sectors més essencials i imprescindibles". I tot així, ha continuat, "seguim ocupant les feines més precaritzades i rebent els salaris més baixos". 

I és que ha accentuat que "dues de cada deu dones voldria treballar però no troba feina, un fet que s’agreuja si a més de ser dona, ets una dona migrada". Una "precarietat", com ha denunciat, de manera "sistèmica" instal·lada en la societat.

 

Reivindicacions de les concentrades Foto: Albert Hernàndez


També ha carregat, en el cas de les ocupades, contra la "doble jornada" que han de suportar i que el 90% de les dones que demanen jornada partida sigui per a la cura dels familiars. El 2019, "el 93% de les excedències per cura de filles i fills i el 80% d’excedències per cura de familiars, van ser demandades per dones". S'ha exigit una "vida digna".

Unes proclames fetes a les portes de l'Oficina de Treball, al carrer de la República, i després que la trobada arrenqués a les portes de la Biblioteca Vapor Badia. Una protesta que ha continuat fins a les portes de l'Hospital Parc Taulí i que seguirà a la tarda, a partir de les 18 hores, a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Can Feu-Gràcia. 


Vídeo institucional 

Des del consistori, s'ha llançat a les xarxes un vídeo, amb la participació, entre d'altres de regidores al ple i l'alcaldessa, Marta Farrés, per fer una denúncia laboral i social que pateixen. Missatges per tenir una conciliació laboral i familiar i contra l'assetjament sexual.
  "Diem prou!", ha exclamat la gravació feta i en la qual el missatge institucional -la conjugació en present del verb treballant, realçant les formes en femení- se le passen uns i altres. 

 

Participació