VÍDEO Accessos tallats a la UAB per aturar l'activitat al campus

Col·loquen contenidors als carrers i a l'entrada de l'estació d'FGC

Els piquets movent contenidors
Els piquets movent contenidors | ACN
Redacció
08 de març del 2021
Actualitzat a les 10:28h
Prop d'un centenar de persones protesten aquest dilluns al matí al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en senyal de suport a la vaga feminista. Els concentrats han passat la nit al centre universitari, i a primera hora s'han mobilitzat per barrar els accessos utilitzant els contenidors que hi ha repartits per les facultats.
 

D'aquesta manera, han tallat els carrers d'accés per a vianants a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i a l'entrada des de l'autopista AP-7 a través de l'Eix Central, on de manera preventiva s'hi han desplegat diverses unitats dels Mossos d'Esquadra davant d'un eventual intent de tall de l'autopista. Es preveu que la protesta s'allargui fins el migdia.

La mobilització la convoca el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i compta amb la participació de la Coordinadora d'Assemblees de Facultats (CAF). El conjunt d'accions han arrencat a les set del matí a la plaça Cívica, on s'ha llegit un manifest.

"L'objectiu és trencar la normalitat per denunciar el sistema capitalista i patriarcal", assenyala Cristina Cambó, portaveu del SEPC a la UAB. L'acció a la universitat busca reclamar que els plans docents incloguin l'òptica feminista, treballant la tasca de prevenció d'agressions masclistes i "defensar la vida".

Amb el tall es vol aturar l'activitat avaluable al centre durant aquesta jornada, així com que no es puguin avançar temaris de manera presencial. "Les dones estem invisibilitzades", afegeix Cambó, que considera que l'educació universitària es troba en procés de mercantilització i que s'expulsa la dona d'aquest ensenyament.

"Avui no és un dia de festa, és un dia de lluita", afegeix Berta Navarrete, portaveu de la CAF, que considera que cal incidir en la conscienciació sobre la defensa de l'equitat, també a les universitats. El col·lectiu té previst dur a terme accions de bloqueig de l'activitat al campus fins el migdia, per desplaçar-se a Barcelona pels volts de les 13 hores.