El moviment feminista es mobilitza pels carrers i a les xarxes

La Torre de l'Aigua s'il·luminarà de lila

La marxa de torxes d'aquest diumenge
La marxa de torxes d'aquest diumenge | Juanma Peláez
NacióSabadell
08 de març del 2021
Actualitzat a les 9:21h
Aquest dilluns es commemora el Dia Internacional de les Dones, una jornada que ve condicionada per la pandèmia, com tots els grans actes de l'últim any. Tot i així, no ha frenat la mobilització i hi haurà actes al carrer i en línia, a més d'altres accions simbòliques i mobilitzacions al llarg de la setmana. 

Una cita que ha escalfat motors aquest diumenge, amb la marxa de torxes que ha tingut Sabadell com a epicentre de la comarca. Una mobilització que ha comptat amb unes 300 persones. A partir de les 9 hores, s'ha fet una convocatòria a la Biblioteca Vapor Badia i a les 18 hores, a l'estació de Ferrocarrils de Can Feu-Gràcia. Ambdues fetes el Comitè Feminista de Sabadell. 

Des de l'àmbit institucional, hi ha previst fer una celebració en línia i amb protagonisme per a les xarxes socials i Internet, amb la difusió d'un vídeo, que es projectarà al Racó del Campanar i a les façanes de diversos equipaments municipals. A més, la Torre de l'Aigua s'il·luminarà de lila, igual que les fonts de les places Sant Roc, la Concòrdia i Catalunya. 

El color lila està molt present per la ciutat, ja que els punts Lila es repartiran per diferents barris, així com a les portes de l'Hospital Parc Taulí. 

Les reivindicacions, però, no es limitaran aquest dilluns. Dimecres, dia 10, també hi ha previst donar suport a la vaga general de salut, convocada per diferents sindicats i associacions d'infermeria.