«Estem cansades que ens deixin sense futur»: la proclama d'una nova protesta a Sabadell

Unes 250 persones, el gran gruix jovent, recorren diversos punts de la ciutat per mostrar el seu malestar

La pancarta que ha encapçalat la manifestació
La pancarta que ha encapçalat la manifestació | Albert Hernàndez
06 de març del 2021
Actualitzat a les 21:14h
El passat 16 de febrer, arran de l'empresonament del raper Pablo Hasél, un miler de persones es van concentrar a la plaça Sant Roc. "La gota que va fer vessar el got", han exclamat aquest dissabte en la cinquena protesta des de llavors que s'ha organitzat a Sabadell, amb punt de trobada a la plaça Espanya, i que ha servit per mostrar el malestar del jovent: "Estem cansades que ens deixin sense futur".

De fet, era el missatge que ha encapçalat la manifestació: "Sense futur, sense por". Rere la pancarta s'hi han aplegat unes 250 persones, la majoria joves que han apuntat contra "les institucions i els mitjans de comunicació", ja que quan "no se'ns escolta, se'ns titlla de violents", ha expressat en la lectura del manifest. 

"Rebem una repressió brutal", s'ha queixat i ha exigit aturar els desnonaments, acabar amb l'aplicació d'ERO i d'ERTO, pujades de llums en plena onada de fred i combatre les violències masclistes. Ha estat precisament quan la comitiva ha arribat a la comissaria de la policia espanyola que els crits i proclames s'han accentuat, qualificant de violència, per exemple, que "1.174 dones hagin estat assassinades per violència masclista en els últims deu anys".
 

La protesta davant la comissaria de la policia espanyola Foto: Albert Hernàndez


Com també, ha continuat, "violència és no arribar a final de mes. Violència és que nou de cada deu joves que té una feina sigui amb un treball temporal" i ha enumerat tot un seguit de "violències" que es produeixen entre la població. 

Contra "l'abús policial" 

Entre les aproximadament 250 persones hi havia un gran gruix d'adolescents i joves, com el Iu Alay i el Joan Falcó que s'han queixat de "l'abús policial" que pateixen per protestar. "Ja em sembla bé que m'identifiquin, però que no em fitxin i ja em tinguin agafada la matrícula per a futures manifestacions", ha dit Alay. 

Falcó ha assegurat que és "habitual" que uan t'han fitxat després "et vinguin a buscar si hi ha un enfrontament". "No pot ser aquest abús", han coincidit els dos i han defensat el dret a manifestar-se i fer-ho pacíficament. Així mateix, Alay ha carregat que s'estigui posant a la diana el jovent "i no a d'altres, que també protesten. Si pillem, que ho faci tothom". 
 

La sortida de la mobilització des de plaça Espanya Foto: Albert Hernàndez


La manifestació, després de visitar les dependències policials, ha enfilat camí, sota crides contra la policia i el capitalisme, entre d'altres, cap a la plaça Sant Roc, on novament s'ha evidenciat el malestar d'aquest segment de la població amb la situació actual i la que, diuen, tenen a l'horitzó.