GRÀFIC Març comença amb una notable reducció d'hospitalitzats al Taulí i sis defuncions

En els quatre primers dies del mes s'alliberen 12 llits d'UCI

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
06 de març del 2021
Actualitzat a les 16:36h
El mes de març ha començat, igual que ho va fer febrer, amb una notable rebaixa de la pressió hospitalària. Amb la diferència que ara se situa en la setentena, quan fa un mes estava molt per sobre del centenar. També s'han notificat sis defuncions, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari.  

22 persones menys hospitalitzades, 12 de les quals han arribat de l'alliberació de llits d'UCI/semicrítics i deu de planta. A la unitat de crítics, fins aquest dijous, hi havia 25 pacients, una xifra que no es veia des de finals de 2020, quan va començar a disparar-se i va arribar al pic de la tercera onada, amb 46 ingressats, el 31 de gener

A planta hi ha 47 persones, cosa que no passava, amb aquest mateix guarisme, des de l'1 de setembre de 2020. Aleshores, el Taulí tenia cinc a l'UCI/semicrítics i un total de 52 pacients.    
 
En aquests primers quatre dies de març s'han notificat sis defuncions, menys que al febrer, el mes que menys morts hi ha hagut de la segona i la tercera onada i quasi tres vegades menys que al gener, fins al moment el tercer pitjor registre des de l'esclat de la pandèmia al Taulí.

Precisament, aquesta setmana fa un any que es va conèixer el primer cas de la Covid-19 a Sabadell, un professional de l'hospital que havia viatjat al nord d'Itàlia.