Cs reitera la «manca de projecte» policial i la necessitat d'una ordenança de civisme

La formació aposta perquè sigui un cos amb agents de proximitat i "una unitat d'acció ràpida"

Un control policial a la ciutat
Un control policial a la ciutat | Juanma Peláez
05 de març del 2021
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha recordat que fa un any va denunciar la "manca de projecte" del govern municipal amb la Policia i que la situació no ha canviat passat aquest temps, a més ha subratllat la necessitat que Sabadell es doti d'una ordenança de civisme, que tampoc s'ha presentat.

Hernández ha reiterat que cal "un projecte" per al cos i "no s'ha fet cap canvi", això passa per nous comandaments, perquè "no tenen confiança" i que va quedar palès, tal com ha explicat, amb el brot sorgit a la Prefectura de Can Marcet fa unes setmanes. El líder del partit taronja ha apostat per fer un intendent amb dos dos subinspectors, una policia de proximitat i "una unitat d'acció ràpida que funcionen en d'altres ciutats", però falten efectius per dur-ho a terme, ha precisat. 

En aquest sentit, ha criticat que durant l'actual mandat no s'han convocat places i que les "noves incorporacions són de 2018" i això que el pla fixa tenir 275 efectius al 2023 i actualment n'hi ha 240. Hernández ha assenyalat que la reorganització feta en el cos recentment "és conseqüència de la Covid-19, si no hi hagués hagut pandèmia no s'hauria produït" i ha afegit que s'han adonat de la idoneïtat de la proposta feta des dels sindicats, encara que ha apuntat "es podria haver fet durant els sis primers mesos de mandat". 

Ordenança de civisme

El portaveu també ha carregat que Sabadell no tingui una ordenança de civisme i que des de l'equip municipal "no es tingui resposta" al respecte. "Fa més d'un any ens van dir que s'estava treballant" i que "en tres o quatre mesos" se celebraria una reunió, però "al setembre es va filtrar a la premsa" i passats sis mesos "no hi ha hagut res", ha lamentat Hernández. 

Ha advertit que sense aquesta regulació "la Policia no té mecanismes" per actuar quan es troba en diferents situacions que es donen a la ciutat.