Els Saballuts es llueixen en la 22ena Diada i intenten el seu primer 4de9f

Els Castellers de Sabadell han aconseguit descarregar el segon 3 de 9 amb folre de la temporada | Els han acompanyat els Castellers de Barcelona, els Sagals d’Osona i els Marrecs de Salt

Norma Vidal
18 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 22:13h
La colla ha viscut moments d'eufòria en descarregar el segon 3de9f de la temporada.
La colla ha viscut moments d'eufòria en descarregar el segon 3de9f de la temporada. | Juanma Peláez

Imatge d'un dels castells que els Saballuts han portat a plaça aquest diumenge. Foto: Juanma Peláez


Els Castellers de Sabadell no han decebut i han ofert una de les millors diades de la seva història aquest diumenge a la plaça Sant Roc de Sabadell. Els camises verdes no només han aconseguit descarregar el segon 3 de 9 amb folre de la temporada, sinó que han estat a punt d'aixecar el tan esperat 4 de 9 amb folre. Tot plegat en una jornada en què també hi han participat els Castellers de Barcelona, els Sagals d’Osona i els Marrecs de Salt. 

Qui no s'arrisca no pisca. Almenys així ho han vist els Saballuts que han posat tota la carn a la graella en aquesta 22ena Diada Castellera i han decidit intentar el seu primer 4 de 9 amb folre. Tot i que semblava que la colla de Joan Sempere seria capaç de carregar aquesta construcció finalment l'enxaneta s'ha fet enrere i en el moment de descarregar-lo els terços han acabat cedint i el castell ha caigut.
 

La colla ha viscut moments d'eufòria en descarregar el segon 3 de 9 de la temporada. Foto: Juanma Peláez


Amb tot, el cap de colla n'ha fet una valoració molt positiva i ha assegurat que el simple fet d'estar intentant aquests castells de 9 tan complexes ja és tota una fita. "El principal objectiu era repetir l'actuació de Les Corts de fa 15 dies amb el 5 de 9 amb folre, el 7 de 8 i el 5 de 8 i això ho hem fet sense problemes", comenta el responsable dels Saballuts que  assegura que el 4 de 9 amb folre era un afegit. "És cert que aquesta setmana prèvia a la Diada havíem aconseguit molt bones sensacions en els assajos i per això hem decidit portar-lo a plaça". 

Sempere reconeix que la caiguda els deixa "un mal regust de boca" i la colla té ganes "d'ampliar el repertori" però es mostra molt positiu: "Ha estat una caiguda néta, hi ha algunes contusions però no arrosseguem lesions greus i la intenció és tornar-lo a intentar en unes setmanes al Clot". 

Pel que fa a les colles convidades, ha destacat el 5 de 8 i el 4 de 8 amb agulla que han descarregat els Castellers de Barcelona; el 4 de 8 i el pilar de 6 que han portat a plaça els Sagals d'Osona o el 5 de 7 que han descarregat els Marrecs de Salt. 

Bon balanç de les activitats paral·leles

Sempere també ha fet una lectura molt positiva de les activitats dedicades a la canalla d'ahir dissabte i ha explicat que hi va haver una bona participació. Alhora destaca l'actuació de vigília que es va fer al Mercat Central i les matinades d'aquest diumenge. "La Diada no aplega tanta gent com la Festa Major però poc a poc es veu que en comparació amb anys anteriors va incrementant-se la participació", afirma. 
 

Crònica de la 22ena Diada Castellera a Diari Casteller

Galeria d'imatges de la 22ena Diada Castellera