Un dels projectes de la vuitantena de la Diputació es fixa en la «transformació del riu Ripoll»

Són propostes que podria rebre finançament dels fons europeus

La baixada del riu Ripoll al seu pas per Sabadell
La baixada del riu Ripoll al seu pas per Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
07 de març del 2021
La Diputació de Barcelona ha localitzat 87 projectes, amb un impacte de 1.700 milions d'euros, que podrien rebre fons europeus Next Generation i un d'aquests fa referència a la "transformació del riu Ripoll", amb un cost estimat de 30 milions d'euros.  

Consisteix en una actuació que busca un sistema productiu i del coneixement, per tal de recuperar la funció de motor i tractor econòmic tant industrial com de creativitat, d’innovació, recerca i formació, lligats als sistemes productius, de la salut i de l’esport. Un sistema de camins, esport i lleure, amb la finalitat de millorar el camí del riu, senders i accessos principals entre l'àrea i el nucli urbà.

També millorar les condicions de l’aigua, la revegetació i la recuperació mediambiental del parc. Així com crear espais de participació i el projecte és ampliable a tota la ribera. 

Curiosament, durant la celebració del ple de març, que va tenir lloc el passat dimarts, va prosperar un moció presentada per la Crida per Sabadell per tal que la ciutat aprofités aquests recursos per a la reforma integral de l'entorn del riu Ripoll.