La Crida alerta de la possible instal·lació d'oficines municipals al Vapor Pissit on hi ha aprovat fer-hi un museu del tèxtil

L'Ajuntament té 1,2 milions d'euros reservats per evitar-ne la degradació

L'interior del Vapor Pissit
L'interior del Vapor Pissit | Albert Hernàndez
04 de març del 2021
Actualitzat a les 19:33h
La Crida per Sabadell ha alertat que el govern municipal està estudiant posar oficines municipals al Vapor Pissit, situat entre els carrers del Sol, Alemanya i Montserrat, on el 1998, per unanimitat en un ple, es va aprovar que s'hi fes un museu del tèxtil i que actualment hi té maquinària de l'època. 

La portaveu de la formació, Nani Valero, acompanyada del membre de l'Entesa per Sabadell, Isidre Soler, han assenyalat que tenen coneixement des de fa cosa d'un mes i que s'han produït visites, "fins i tot de l'alcaldessa, Marta Farrés". Soler ha recordat que l'equipament té un acord unànime de ple, de 1998, per fer-hi el Museu Tèxtil Llanera de Sabadell i que se li va assignar una partida pressupostària i es va comprar l'edifici. 

Ha apuntat que a "l'antiga aspiració" del Gremi de Fabricants de l'any 1887. "Qualsevol proposta ha de passar pel ple", ha remarcat i ha qualificat "d'atemptat" traslladar-hi personal municipal. Tal com ha afirmat hi ha cardes, maquinària "de valor" i selfactines "úniques segons ens han dit els del mNACTEC de Terrassa". "Tenim un tresor, no hi ha cap altra ciutat a Catalunya i no sé si de l'Estat", ha afegit. 

Valero ha admès que pot haver-hi la necessitat d'espai per als treballadors municipals, "però hi ha altres ubicacions i no a costa del Vapor Pissit" i ha considerat de "menyspreu" cap a la ciutat. I és que, tal com ha remarcat,hi ha un "treball darrere des de fa molts anys, d'agents de la ciutat vinculat aquest sector". A la vegada, ha recordat que en l'anterior mandat es va fer un document per donar resposta a la demanda d'espai per al personal de la casa. 

1,2 milions d'euros per al Vapor Pissit 

Fonts municipals han precisat que s'està estudiant el que es farà a l'equipament municipal, però no s'ha decidit el seu ús futur. Han garantit que hi ha 1,2 milions d'euros per "a la consolidació estructural". Aquests recursos es repartiran, a parts iguals, entre 2021 i 2022. Aquest últim any, però, encara falta per consignar. 

Així mateix, han puntualitzat que al març de 2016, amb el cupaire Maties Serracant com a tinent d'alcalde es va redactar el projecte d'adequació de la primera planta de la nau principal del Vapor per implantar oficines municipals.