El Vallès Feminista crida a participar en una marxa de torxes no mixta per «visibilitzar la lluita»

Des de l'organització reivindiquen que "cal evidenciar que calen canvis més profunds i sistèmics que posin la vida al centre"

Acte feminista reivindicatiu a Terrassa.
Acte feminista reivindicatiu a Terrassa. | Arran
NacióSantCugat
04 de març del 2021
Actualitzat a les 12:53h
El Vallès Feminista fa una crida a unir forces i defensar plegades la lluita del col·lectiu per "evidenciar que calen canvis més profunds i sistèmics que posin la vida al centre". Així doncs, en el marc del Dia Internacional de les Dones, s'ha convocat una marxa de torxes pel diumenge 7 de març a la plaça de la Creu Alta de Sabadell a les 19 h de la tarda. 

Diversos col·lectius feministes de municipis de la comarca com Sabadell, Terrassa, Sant Cugat, Rubí, Ullastrell o Montcada i Reixac, organitzen una manifestació no mixta per "donar visibilitat a la lluita feminista de la comarca". Durant la marxa es podrà escoltar un manifest conjunt que reivindica que la lluita "ha de ser àmplia i diversa així com el masclisme travessa molts eixos de desigualtat i àmbits de la vida". 

"Per a totes les que lluiten als carrers, a la feina, a casa i als llits. Per un sistema que posi la vida al centre i no el capital, que sigui feminista, antiracista, antifeixista, ecologista, anticapacitista, que defensi les treballadores i el dret a un habitatge digne, que inclogui la diversitat sexual, afectiva i de gènere i que combati el sistema des de la medul·la, dia a dia, fins que totes les companyes tinguin una vida que pugui ser viscuda", es llegeix en un comunicat. 

Les organitzadores criden a "crear un espai segur per totes" i a venir amb roba de color negre. A més, destaquen l'obligatorietat de mantenir les distàncies de seguretat i dur la mascareta arran de la situació pandèmica que afronta el conjunt del país.