Acord per la gestió pública de l'aparcament del Passeig

La moció d'ERC destaca "l'oportunitat" que suposa l'adquisició d'aquesta peça per alliberar espai a la via pública

L'estat actual de l'entrada a l'aparcament del Passeig
L'estat actual de l'entrada a l'aparcament del Passeig | Albert Hernàndez
02 de març del 2021
Actualitzat el 03 de març a la 13:29h
La bona entesa generalitzada durant la celebració del ple -del mes de març, celebrat aquest dimarts-, especialment durant el darrer tram, el del debat de les mocions, ha servit per aprovar la moció d'ERC per una gestió pública de l'aparcament del Passeig, de la mà de Vimusa -empresa municipal d'habitatge-. Únicament s'ha posicionat en contra la Crida per Sabadell, mentre que el PSC s'ha abstingut i Junts per Sabadell (JxS), Cs i Podem hi han donat llum verda. 

El regidor republicà, Santi Valls, ha destacat "l'oportunitat" que suposa l'adquisició d'aquesta "peça" al centre de la ciutat per retirar espai als cotxes en superfície. "S'ha de prioritzar, si fem carrers adequats per treballar i guanyar espai públic", ha dit. El regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, ha posat aigua al vi a la proposta, "volem una gestió de manera unificada" i ha seguit, "Vimusa o fa pisos o altres coses i nosaltres volem que faci habitatges. Potser aquest ha estat l'error del passat mandat". 

Valls també ha incidit en què la tarifa sigui "assequible" i competitiva, tant per als veïns com per als visitants que visitin la ciutat per fer compres, oci i cultura, entre d'altres raons. Ha apuntat cap a l'aparcament del Vapor Turull, on la líder de JxS, Lourde Ciuró, ha recordat que els veïns des de 2016 reclamen alliberar i "aprofitant la moció s'havia de posar sobre la taula". 

El regidor de la Crida, Lluís Perarnau, ha advertit que abans caldria "tenir en compte" un pla de mobilitat i d'aparcament per "tenir una visió rigorosa". La iniciativa dels republicans, a més, també suposa la creació, dins de l'aparcament soterrat, una àrea verda "amb una tarifa simbòlica" per a residents i una altra blava. En total, ha calculat una desocupació d'unes 400 places.