El ple es marca aprofitar els fons europeus per afrontar reforma integral al voltant del riu Ripoll

El ple coincideix en l'oportunitat que s'obre amb aquests recursos

El riu Ripoll, al seu pas per Sabadell
El riu Ripoll, al seu pas per Sabadell | Albert Segura
02 de març del 2021
Actualitzat a les 22:32h
Coincidència absoluta entre les sis formacions que configuren el ple per abordar la reforma integral del Parc Fluvial del riu Ripoll. Es tracta d'una moció que ha presentat la Crida per Sabadell perquè prengui "com a base" el programa d'actuacions 2025 que es va elaborar durant el passat mandat, amb la participació de diferents entitats.

Tot i aquest estès acord, PSC i Junts per Sabadell (JxS) s'han abstingut, i han votat a favor ERC, Cs i Podem. Una sincronia que sí s'ha escenificat a l'hora d'aprofitar els fons europeus que han d'arribar per fer front a la crisi postpandèmia. "Anem a buscar els diners on calgui", ha assenyalat la portaveu del partit, Nani Valero, i és que, tal com ha xifrat ella mateixa, suposaria uns 32 milions d'euros. 

El document contempla 18 actuacions en tres àmbits i per desenvolupar en els propers cinc anys. Valero ha subratllat que aquest àmbit uneix deu barris i connecta amb tres municipis i ha recordat que "igual que Barcelona es va obrir al mar, Sabadell ho ha de fer al Ripoll".

El primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha remarcat l'entesa del plenari per abordar aquest àmbit de la ciutat, on s'hi concentra esport i natura. Però ha matisat, "tenim 21 documents com a base, des dels anys 80", tot i així ha destacat la bona feina feta amb el document. 

La portaveu de Junts, Lourdes Ciuró, ha suggerit, arran de la presentació de la moció, s'impulsi un pla director del Ripoll i també ha aplaudit la iniciativa dels cupaires, "i si hagués de posar un però, seria una manca de calendarització i 32 milions d'euros és un pressupost que supera qualsevol ajuntament, també el de Sabadell". Tot i així, aquesta quantitat "no ha de frenar" i es fixi un pla.