Primer pas perquè Sabadell tingui oci nocturn

El ple dona suport a l'aprovació per fer una Modificació general del Pla general municipal

Imatge d'arxiu dels últims locals de la Zona Hermètica
Imatge d'arxiu dels últims locals de la Zona Hermètica | Juanma Peláez
02 de març del 2021
Actualitzat a les 23:41h
L'arribada d'oci nocturn a Sabadell, més a prop. El ple ordinari de març, celebrat aquest dimarts, ha donat llum verda perquè es faci l'aprovació inicial per a la Modificació del Pla General (MGP-127) municipal per a la regulació d'usos recreatius, religiós i habitatges d'ús turístic. Hi han votat a favor els dos grups del govern municipal, PSC-Podem, i Junts per Sabadell (JxS), ERC i Cs s'han abstingut i la Crida ha anat en contra.

D'aquesta manera, la proposta municipal, presentada fa uns dies, prospera, tot i que caldrà esperar les al·legacions que es rebin. En aquest sentit, la portaveu de JxS, Lourdes Ciuró, ha reclamat que s'escolti al sector, "que ha estat molt afectat" per la crisi de la pandèmia i a la vegada que ha celebrat "es descentralitzi i que no es repeteixi el que va passar a Gràcia". 

El líder dels taronja, Adrián Hernández, ha lamentat que no s'hagi tingut en compte les opinions i s'hagi d'optar perquè es faci en les al·legacions, a la vegada que ha lamentat "la rigidesa" de la proposta de l'equip municipal que pot anar "en detriment de l'objectiu final, que és que hi hagi descans dels veïns i oci nocturn a la ciutat" per les distàncies fixades. En una línia semblant s'ha manifestat el regidor republicà, Santi Valls, "és important participar i conèixer l'opinió. Cal preguntar la gent el model que vol" i ha indicat que el procés d'esmenes "no és de reflexió". 

La quarta tinent d'alcaldessa, Montserrat González, ha recordat a Cs que "no ens vam posar d'acord i per això se'n van al període d'al·legacions" i ha defensat la iniciativa presentada. Una afirmació que refermat la regidora de Desenvolupament Urbà, Mar Molina, afegint que "estem fent de reguladors" i ha garantit que "a partir d'ara es faran les reunions prèvies amb tothom". Per això, Molina no ha descartat que el període d'exposició pública s'allargui.  

Ciuró també ha advertit que aquesta modificació haurà "d'anar acompanyada" d'una modificació de les ordenances, "i ha de ser àgil i adaptable a la vida nocturna o dels locals". Així com ha suggerit implantar una moratòria llarga per "la picaresca" de propietaris que aprofiten la fluctuació del turisme.