GRÀFIC Les hospitalitzacions per sota del centenar i 21 defuncions: el mes de febrer al Taulí

Una cinquantena de pacients a planta i més de dos mesos després, el total d'ingressos per sota dels 100

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
02 de març del 2021
La tercera onada perd, aparentment, força a Sabadell i això s'ha traduït en la rebaixa de la pressió hospitalària aquest febrer al Taulí: 94 hospitalitzacions i 21 decessos, amb dades del mateix centre. Es tracten de les millors xifres en acabar un mes, des del mes de setembre, quan n'hi havia una setantena. 

94 ingressats, cosa que no es veia des des la primera quinzena de desembre. Una reducció per sota del centenar que va arribar la darrera setmana de febrer. De fet, és l'alliberació de llits més dràstica després de l'estiu. Febrer va començar amb 149 pacients i l'ha tancat amb 94, 55 menys. I si el salt fos des de la darrera setmana de gener, a partir del dia 25, seria més pronunciat: 96.

És el pic de la tercera onada, el 24 de gener va arribar als 190 hospitalitzats, dels quals 145 a planta. Des d'aleshores s'ha retallat cada recompte, excepte al febrer, quan ha pujat en dues ocasions -dels 125 als 131 i dels 119 als 124 en set dies-.    
 
La reducció ha estat possible per usuaris que han deixat la planta i l'UCI/semicrítics, n'hi han 57 i 37, respectivament. Els primers s'han escurçat gairebé a la meitat, ja un cop passats els set primers dies de febrer s'havien situat per sota dels 100. Quant a pacients a crítics manté una tònica d'estancament, aquest 2021 de mitjana s'ha mogut entre la trentena i la quarantena. Gener va acabar amb 39 i febrer amb 37, després d'un mes amb alts i baixos com en els primers dies del nou any.  

Les morts també s'han frenat en comparació amb els mesos precedents. De fet, febrer ha estat el que menys n'ha notificat de la segona i la tercera onada i quasi tres vegades menys que al gener, fins al moment el tercer pitjor registre des de l'esclat de la pandèmia al Taulí.