FOTODENÚNCIA Missatges electorals transformats en reivindicacions socials

Un veí ens fa arribar una reflexió arran de les últimes protestes als carrers de Sabadell i Catalunya en general

La pancarta rexonvertida d'ERC
La pancarta rexonvertida d'ERC | Dani Sánchez
NacióSabadell
28 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:11h
Un lector de NacióSabadell ens fa arribar aquestes dues fotografies, en les quals es pot apreciar com alguns missatges de les últimes eleccions catalanes s'han transformat, canvien l'anunci polític en reivindicacions socials. Totalment lligats a l'actualitat i que aprofita aquest espai per reciclar l'escrit inicial. Això sí, sense variar el color que s'identifica, en gran part, amb la formació. 

Es tracten de dues pancartes d'ERC i el PSC. Una, la dels republicans, es troba penjada al pont 7 de la Gran Via (almenys fins a la setmana del 22 de febrer ho estava), en què el cèlebre "al costat de la gent", utilitzat durant la campanya, s'ha refet per "Estat feixista", així com s'ha afegit "prou repressió" i s'ha habilitat perquè es pogués llegir "ràbia".
 

La pancarta rexonvertida d'ERC Foto: Dani Sánchez

  
La del PSC es troba (igual que l'anterior, almenys fins a la setmana del 22 de febrer ho estava) a una de les sortides de l'estació de Rodalies Sabadell Nord, a la plaça Espanya. S'ha reciclat el missatge anterior de la campanya -un dels emprats-, "Hagámoslo", per deixar: "Hasél lliure". 
 

La pancarta sobre l'estació de la plaça Espanya Foto: Dani Sánchez

 
Més que una denúncia ve a ser una reflexió de la situació actual, marcada per la pandèmia i els efectes que té, i tindrà, en la societat. No justifica els episodis de violència viscuts bàsicament a Barcelona, com tampoc les destrosses arreu del territori, però reclama que s'atengui l'arrel d'aquest malestar i no es quedi en la "superficie" dels disturbis. 

"Sembla una bona metàfora" del que s'està vivint, escriu el lector, i a qui va "clarament" adreçat el missatge. "Intercanvien proclames polítiques per exigències socials. Que prenguin nota", finalitza.  

Podeu fer-nos arribar les vostres fotodenúncies a través del correu, el Twitter o el Facebook de NacióSabadell.