Nou tall a la carretera de Barcelona de Sabadell «per recuperar la vida quotidiana a les autopistes urbanes»

El segon d'aquest any i que s'ha replicat a d'altres punts de Catalunya

El tall de la carretera
El tall de la carretera | Massa Crítica Sabadell
NacióSabadell
28 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:39h
El darrer diumenge de gener més d'un centenar de persones van tallar la carretera de Barcelona, a l'altura dels carrers Tetuan i Lepant, a la zona sud de Sabadell. En el darrer diumenge de febrer, la mobilització s'ha mogut fins al centre, al tram entre els carrers Fiveller i Viladomat. 

Igual que fa un mes, han exigit més espai al vianant, a la bicicleta, el patinet i, en definitiva, restar l'ocupació del cotxe. "Per recuperar la vida quotidiana a les autopistes urbanes", resava la convocatòria de la protesta, feta per l'Associació Veïnal de Gràcia (AVG) i l'AMPA de l'Escola Teresa Claramunt.

Precisament, al gener el Moviment Veïnal del Sud va impulsar la concentració i ara, l'entitat veïnal i l'agrupació familiar escolar, perquè "es pretén visibilitzar que la carretera urbana N-150 recorre tota la ciutat, i que, a causa del volum i de la velocitat del trànsit, genera
inseguretat i contaminació de l'aire i acústica per a un gran nombre" de veïns.
  Novament, s'han concentrat famílies que s'han fet seva aquesta artèria viària de la ciutat, on han pintat la calçada i han pogut transitar i jugar amb tranquil·litat. Bicicletes i patinets han envaït la carretera. 

La protesta replicat també a Olot, Vilassar de Mar, Barcelona -una altra vegada al carrer Aragó- i l'Hospitalet de Llobregat. Unes manifestacions que s'estan reiterant a la capital vallesana, el passat divendres les famílies i alumnes de l'Escola Nostra Llar van tornar a reclamar un espai escolar segur. Tot plegat, en el marc d'una iniciativa, la de la Revolta Escolar, que va guanyant pes i protagonisme a la localitat.