Els centres comercials podran reobrir les portes de dilluns a divendres

El Govern suavitzarà aquest divendres les restriccions que afecten el comerç

Gent comprant a Via Sabadell
Gent comprant a Via Sabadell | Juanma Peláez
25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 21:54h
Els centres comercials i botigues de més de 400 metres quadrats podran reobrir a partir de dilluns, només entre setmana, segons avança El Periódico i confirmen a NacióDigital fonts del Govern.  El Procicat ha pres aquesta decisió després d'hores de reunions que han obligat a ajornar fins a aquest divendres l'anunci de les noves restriccions.

Les grans superfícies podran obrir amb un aforament del 30%, una suavització de les mesures que s'anunciarà a les nou del matí en una roda de premsa. Els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats estaven tancats des del 7 de gener.

Fa dies que el Govern es plantejava permetre al gran comerç reprendre l'activitat, que ja va haver d'abaixar la persiana durant setmanes a la tardor, però s'havia deixat en suspens la decisió per la frenada en la disminució de casos de Covid-19.

L'altra flexibilització de les mesures afecta les piscines, que fins ara podien obrir amb un aforament del 30% i ara s'eleva al 50%. Les activitats esportives en grup estaran autoritzades amb grups de fins a sis persones, respectant sempre l'aforament màxim d'un terç.

A l'executiu hi havia opinions divergents sobre la decisió a prendre sobre la pròrroga de les restriccions, que caduquen diumenge. Un sector era partidari de relaxar més les mesures i un altre apostava per mantenir el gruix de les restriccions actuals per no precipitar-se a l'espera de veure com evoluciona la pandèmia, amb la velocitat de propagació del virus (Rt) per sobre d'1.

Les botigues continuaran tancades els caps de setmana

Finalment el Govern ha optat per "donar aire" al gran comerç, com defensava el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Mantindrà, però, el tancament de botigues no essencials els caps de setmana.

També continuaran sense canvis les limitacions horàries de bars i restaurants, que podran obrir només de quarts de vuit a quarts d'onze del matí i d'una a quarts de cinc de la tarda. També es mantindran les restriccions de mobilitat actuals: el toc de queda a les deu del vespre i el tancament perimetral comarcal.