Sabadell presenta la candidatura per ser Capital de la Cultura Catalana 2024

Aquest dijous ha lliurat la seva sol·licitud

El foc, els petards, els diables i les bruixes, presents a la cultura saballuda
El foc, els petards, els diables i les bruixes, presents a la cultura saballuda | Juanma Peláez
NacióSabadell
25 de febrer del 2021
Actualitzat el 26 de febrer a les 10:40h
L'Ajuntament de Sabadell ha formalitzat la candidatura per esdevenir Capital de la Cultura Catalana el 2024, amb la presentació, aquest dijous, del document explicatiu del municipi i de les realitats de la localitat, complint així amb el termini marcat inicialment i fixat per l'organització, l'Associació Capital Cultura Catalana. 

Aquest dossier és el tercer dels requisits necessaris per optar a la capitalitat, després de complir, els altres dos, l’aprovació de la iniciativa per unanimitat al plenari i que cap altre municipi del mateix àmbit geogràfic hagi estat capital en les darreres edicions.

Tot i així, aquest acord complet no és tal, encara que en el plenari es mostrés tal. La Crida per Sabadell es va retirar de l'acord i ho va traslladar a l'organització. ERC ho va fer el mateix dia que es va presentar, públicament, la candidatura i Cs, també va manifestar manca d'entesa al novembre. 

Sigui com sigui, a partir d’aquest moment, s’estructuraran unes comissions de treball per sectors: arts escèniques (música, teatre, dansa i circ), arts visuals i plàstiques, cultura popular i tradicional, pensament i literatura, ciència i coneixement, museus i patrimoni i audiovisual.