El govern municipal presenta un pla de mandat amb més de 900 accions

Contempla objectius de l'Agenda 2030 i es durà a debat al ple de març

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
25 de febrer del 2021
En el ple ordinari de juliol es va aprovar que el govern municipal, format per PSC i Podem, presentés un pla de mandat com a mostra de "transparència" i de guia per poder fiscalitzar la tasca del consistori. Aquest dijous, el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, ha presentat el Pla de Mandat Municipal (PAM) que consta de 920 actuacions. 

Un document que igual que el seu impuls s'elevarà al plenari. Serà el de març, previst per celebrar-se dimarts, dia 2, i que té 498 objectius específics i 207 estratègics. Tot plegat, sota cinc eixos: el servei a les persones; l'economia i el seu creixement per fomentar l'ocupació i la innovació; intervencions a la via pública amb criteris medioambientals i de sostenibilitat; la participació, el feminisme i la transparència i, per últim, l'eficiència i la proximitat de l'administració local.

Cortés ha destacat que el PAM "s'ha adaptat a la nova realitat", en referència a l'esclat de la pandèmia i ha justificat aquesta demora en la presentació, quan pràcticament s'arriba a l'equador del mandat. "És peculiar per la data en què arriba i s'ha d'entendre per tot el que hem passat", ha afegit. 

Així com que està condicionat per l'aprovació del Programa d'Inversions 2021-2024, que prioritza les principals línies d'actuació dels propers anys. Sigui com sigui, el document s'ha elaborat, tal com ha dit, tenint en compte els objectius de l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.