Citació de quatre nous testimonis pel cas de l'Helena Jubany

L'administrador de la finca on la van trobar, dues farmacèutiques i la germana menor de Montserrat Careta

El nou mural en record d'Helena Jubany a Sabadell
El nou mural en record d'Helena Jubany a Sabadell | Albert Hernàndez
NacióSabadell
25 de febrer del 2021
Actualitzat el 26 de febrer a les 9:04h
El jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, que investiga l'assassinat d'Helena Jubany, produït el desembre de 2001, i que es va reobrir el passat mes d'agost, ha citat a declarar nous testimonis per aquest divendres. De fet, es tracta de cinc persones a petició de la família. 

Una ja hauria d'haver declarat el passat 15 de gener, però un error burocràtic va citar el fill quan la defensa havia demanat el pare, que és veí de l'immoble on van trobar el cos de Jubany. També hi ha prevista la compareixença de l'administrador de la finca, dues farmacèutiques de l'establiment on suposadament s'haurien comprat els fàrmacs de l'homicidi. 

Per últim, la darrera en comparèixer serà la germana menor de Montserrat Careta, l'única detinguda com a principal sospitosa i que es va suicidar a la presó el maig de 2002. Aleshores, Careta mantenia una relació amb Santi Laiglesia, qui, segons la defensa, és el principal sospitós de l'assassinat de l'Helena. Al gener també va testificar l'altra germana de Careta.

Un crim sense resoldre des de fa més de 19 anys

Helena Jubany va morir assassinada fa gairebé vint anys a Sabadell. El cas es va tancar sense descobrir qui la va matar i per quin motiu. La fase d'instrucció va estar plena d'errors i va ser arran de l'emissió del cas, en plena crisi del coronavirus, pel programa Crims de TV3, que va tornar a posar d'actualitat i va generar un gran rebombori mediàtic.

A Sabadell, va ser tal l'impacte que es va crear el Manifest Sabadellenc per reclamar la reobertura i va servir de palanca per ajudar la família a recollir diners per instar-ho formalment. Així, a l'agost de 2020 ho van aconseguir i ho van fer amb l'aportació de noves proves.