Sabadell il·luminarà de lila la Torre de l'Aigua el 8 de març

El missatge institucional va adreçat a les discriminacions que pateixen les dones joves treballadores

La Torre de l'Aigua durant la celebració del seu centenari
La Torre de l'Aigua durant la celebració del seu centenari | Juanma Peláez
NacióSabadell
24 de febrer del 2021
La Torre de l'Aigua, un dels símbols i que forma part de l'skyline de Sabadell, s'il·luminarà de lila el proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Serà un dels actes més vistosos i de les novetats d'aquesta cita que enguany, des de l'àmbit institucional, va adreçat a les dones joves treballadores. 

No serà l'únic toc de color a la ciutat, la mateixa setmana les fonts de les places Sant Roc, Catalunya i Concòrdia també ho estaran. "Ens hem de reinventar", ha expressat la segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, per celebrar aquesta jornada, que ha recalcat cal commemorar malgrat la situació actual de pandèmia. 

I reinventar-se vol dir una trentena d'activitats com ara exposicions, tallers i xerrades i audiovisuals com "el vídeo que llançarem a les xarxes socials el dia 8 amb cada membre del grup municipal". Una projecció que es veurà a la paret del Racó del Campanar, però també a la de la Biblioteca del Nord el dia 9, al dia següent a la del Sud, el 12 al Vapor Llonch i el dia 17 a la del Centre Cívic Can Llong - Castellarnau. 

Morell ha dit que "cada dia és 8-M", perquè "la igualtat ha de ser una realitat" en tots els àmbits i ha justificat l'elecció del missatge d'enguany, perquè "s'ha de reivindicar i visualitzar" el que pateix aquest col·lectiu. "Pateixen una doble discriminació, per ser dones i treballadores", recordant que tenen més contractes precaris i parcials. 

El lila també estarà present per Sabadell amb els punts Lila a diferents barris com Esprocenda, l'Eixample, Gràcia i les Termes, entre d'altres, a més d'instal·lar-se davant de l'Hospital Parc Taulí. 

Una trentena de cites, amb molt protagonisme per a activitats en línia, però presencials com la presentació del llibre "Les combatents", escrit Gonzalo Berger i Tània Balló, el dia 24 i és que l'agenda s'allargarà i arribarà abans del dia 8. Aquest mateix dissabte s'obre amb un altre libre: "Urbanismo feminista" del Col·lectiu Punt 6.