La Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Sabadell farà la recollida i assistència d'animals abandonats

L'Ajuntament li ha adjudicat el contracte per un import de gairebé mig milió d'euros

L’Ajuntament d’Alcanar elabora un protocol de recollida d’animals de companyia
L’Ajuntament d’Alcanar elabora un protocol de recollida d’animals de companyia | Cedida
NacióSabadell
27 de febrer del 2021
La Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Sabadell ha estat l'adjudicatària del contracte de servei de recollida, acollida, custòdia i assistència dels animals domèstics perduts o abandonats. Un encàrrec per un valor de 495.829,97 euros i que també inclou l'organització de deu campanyes o activitats que s’han de dur a terme mentre duri la relació contractual.

Es tracta d'un increment d'aquesta partida a l’Àrea de Benestar Animal, ja que inicialment, a l'any 2019, el Programa de Benestar Animal era 183.885,53 euros i la mateixa xifra del 2021 se situa en els 351.687,85. Així, en dos anys s'han duplicat el pressupost. 

El contracte entrarà en vigor el proper 14 de març i s'allargarà durant dos anys. L'objectiu del nou acord és assegurar la ràpida recollida dels animals perduts o abandonats a la ciutat, així com la seva atenció integral en un refugi (atenció veterinària,  alimentació,  higiene, cures, allotjament, entre d'altres) fins que els propietaris els recuperin o l’animal pugui ser adoptat.

Entre les principals novetats del nou contracte, destaca l’adaptació de la prestació del servei a la normativa actual (administrativa i d’animals), la gestió del servei integral o la millora de la informació i canals de comunicació amb l’Ajuntament. Així com estableix, entre d’altres, les condicions que han de reunir els vehicles que transportin animals, les instal·lacions que les acollin o el personal que els atengui, d’acord amb el que estableix la nova normativa reguladora.