Viu el Vallès difón 36 rutes per la comarca a través de Wikiloc

Són rutes a peu, en BTT o a cavall, de dificultat diversa, i compten amb descripcions en quatre idiomes

Redacció
20 de febrer del 2021
El Consell Comarcal ha estrenat el nou perfil de Wikiloc de Viu el Vallès, el servei de turisme comarcal, on ja s'hi poden trobar 36 rutes per fer a peu, en bicicleta o a cavall per 23 municipis del Vallès Occidental.

Wikiloc és una eina per compartir rutes a l'aire lliure a peu, en BTT i moltes altres activitats. Actualment compta amb 7.650.525 usuaris i 21.628.349 rutes. Funciona a través d’una app on les rutes estan georeferenciades i s’assenyalen els punts d'interès (waypoints). Les rutes es mostren sobre mapes, i es mostra informació com la descripció de la ruta i l'entorn, la distància, la dificultat, el perfil altimètric...

Les rutes que ha incorporat Viu el Vallès són de dificultat diversa, i compten amb descripcions en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

A la web de Viu el Vallès ja es fa difusió d'aquestes rutes, però amb l'eina es vol fer un pas endavant per posar a disposició de la ciutadania la navegació a través del mòbil, que solem portar a sobre quan fem excursions, tant per orientació com per seguretat.

L’ús dels mòbils com a aparells de navegació obre noves oportunitats per la difusió de l’entorn de la comarca en un moment en el qual el turisme de proximitat està prenent un nou valor, com a conseqüència de la situació de pandèmia i dels confinaments  perimetrals.