Endesa incrementarà la inversió a Sabadell i garanteix una renovació de la xarxa

La companyia crea una taula amb l'Ajuntament per fer seguiment d'aquestes inversions

Un telecomanament en un centre de transformació
Un telecomanament en un centre de transformació
NacióSabadell
19 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:07h
Endesa incrementarà la inversió a Sabadell per aquest 2021, sent "més ambiciosa" que la que s'ha fet el 2020, així com ha garantit la renovació de la infraestructura a la ciutat. Es farà més extensiu de nou cablejat de mitjana i baixa tensió, la renovació tecnològica de línies de mitjana tensió i de 17 centres de transformació i l'aplicació del sistema de control remot en 11 infraestructures més. 

Així mateix, hi ha previst la sensorització de 25 instal·lacions. Enguany, tal com ha detallat, la companyia ha modernitzat i digitalitzat per assolir una xarxa "cada cop més intel·ligent i resilient; amb el telecomandament, que permet reduir en un 20% el temps d'interrupció del servei en cas d'incidències; amb el nou sistema de sensorització de centres de distribució, i amb l'estesa de nou cablejat de mitjana i baixa tensió, entre d'altres".

 
L'Ajuntament de Sabadell i l'empresa han acordat crear una taula tècnica de treball per abordar les actuacions programades al municipi aquest 2021. El compromís arriba després dels constants talls de llum dels darrers mesos i en plena onada de fred. 

De fet, fa uns dies, el mateix consistori informava que tenia constància de talls de llum, un mes després del pas de Filomena. Per la interrupció del servei, entre el 8 i 16 de gener, s'han dut a Fiscalia 116 actes aixecades per la Policia Municipal que puguin ser constitutives de delicte i que "acreditin", tal com remarcava el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés.