La Fundació Òpera a Catalunya s'estrena amb «Tosca» de Puccini al Teatre La Faràndula

Representarà 11 funcions per vuit ciutats

Imatge promocional de l'òpera
Imatge promocional de l'òpera | Fundació Òpera a Catalunya
NacióSabadell
18 de febrer del 2021
La primera producció operística de la Fundació Òpera a Catalunya (FOC) serà "Tosca" de Giacomo Puccini que es presentarà al Teatre La Faràndula els dies 24, 26 i 28 de febrer. A més, fins el dia 19 de març farà 11 funcions per vuit localitats catalanes, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus, Viladecans, Barcelona, Girona i Lleida.

El director general de la FOC, Oscar Lanuza, ha destacat que és un "petit miracle" que puguin estrenar quan "tot el món està tancat" i que facin una ruta per diversos equipaments culturals. La "Tosca" té un repartiment artístic format per les sopranos Maribel Ortega i Carmen Solís en el paper de Floria Tosca, el tenor Enrique Ferrer serà Mario Cavaradosi, el baríton d’origen gallec Luís Cansino en el paper de Il Barone Scarpia, Pau Armengol com a Sagristà i Alejandro Baliñas com Angelotti són joves professionals sorgits de l’Escola d’Òpera de Sabadell.

La batuta de la direcció musical anirà a càrrec del director sabadellenc Sergi Roca; Daniel Gil de Tejada, és el director del cor; Carles Ortiz, el director d’escena i Jordi Galobart, l'escenògraf. La producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha dit que la Fundació Òpera Catalunya "és un exemple excel·lent de col·laboració públic i privada" i ha destacat que "arribar amb un projecte d'òpera arreu de territori no és senzill i hi ha hagut el tòpic que l'òpera és elitista i no és veritat. Aquesta és una òpera a l'abast de tothom i a tots els territoris".