Dia Mundial contra l'Homofòbia al Futbol

Sabadell se suma a favor de la igualtat en el Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol

La Generalitat anima als esportistes a publicar imatges i vídeos a les xarxes fent un xut amb el #XutemcontralHomofobia

per NacióSabadell , Sabadell, 19 de febrer de 2021 a les 11:00 |
El CE mostra el seu suport a la comunitat LGTBI+ en commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol | Ajuntament de Sabadell
Sabadell se suma un any més a la crida del Consell Comarcal del Vallès occidental perquè les entitats esportives lluitin a favor de la igualtat de totes les persones, en commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol, aquest 19 de febrer. Així, l'Ajuntament de la ciutat ratifica el seu compromís amb el col·lectiu LGTBI+ (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals) i mostra el seu rebuig a qualsevol conducta masclista, homòfoba i trànsfoba.

El passat 12 de febrer, el Centre Esportiu de Sabadell ja es va unir a la iniciativa del Consell Comarcal en un acte simbòlic a la Nova Creu Alta. Hi van ser presents l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la tinenta d'alcaldessa, Marta Morell, el president del CE Sabadell, Esteve Calzada, el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Miquel Sellarés, i el president del Consell, Ignasi Giménez. 


Enguany, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la campanya "Aturem la discriminació LGBTI en el futbol i arreu" i anima al sector esportiu a difondre-la i denunciar qualsevol actitud envers el col·lectiu, tant dins com fora del terreny de joc. A més, anima a esportistes i persones vinculades al futbol a publicar per xarxes vídeos i imatges fent un xut contra la discriminació i utilitzant el #XutemcontralHomofobia.

El Dia Internacional contra l'homofòbia al Futbol se celebra cada 19 de febrer per ser la data en què va néixer Justin Fashanu, el primer futbolista professional en identificar-se com a homosexual i símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI+. 

 

Participació