Els treballadors d'Smatsa aproven prorrogar el conveni fins a 2023

Una participació del 85% i amb votació secreta

Les instal·lacions de la concessionària
Les instal·lacions de la concessionària | Albert Hernàndez
NacióSabadell
17 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:36h
Els treballadors d'Smatsa han decidit prorrogar el conveni actual fins a 2023 i que, entre algunes de les millores, suposa que "una sèrie" de contractes eventuals passin a fer-los eventuals, tal com han precisat fonts de la concessionària de la recollida de brossa i neteja viària de Sabadell. 

Les mateixes fonts han precisat que la participació ha estat del 85% entre una plantilla de 388 persones, de les quals han votat a favor 168 i 148 en contra i, per últim, 16 en blanc. Tot plegat, ha estat en una votació secreta i no per assemblea, sent la primera vegada a la història de la companyia "per un tema de la Covid-19" i aquesta opció ha comptat amb una àmplia majoria entre el personal.

Des de la UGT s'ha valorat de forma "molt positiva" per aconseguir aquest "tipus d'acords en uns moments tan complicats social, laboral i econòmicament". Allargar les condicions "ha de permetre donar estabilitat laboral i tranquil·litat" a la plantilla.  

Un sufragi que ha arribat després que, des de CCOO es denunciés, fa uns dies, que l'empresa "incompleix" el retorn d'hores a més de 150 empleats i ha estat requerit "fins a dues ocasions" per Inspecció de Treball de la Generalitat.