L’OSV fa una quarantena de concerts a una desena de poblacions en «una de les temporades més complicades»

Més d'11.000 espectadors arreu de Catalunya i més de 7.000 al Palau

Imatge d'arxiu d'un concert de l'OSV al Teatre La Faràndula
Imatge d'arxiu d'un concert de l'OSV al Teatre La Faràndula | Juanma Peláez
NacióSabadell
16 de febrer del 2021
L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), entre el passat mes de setembre i aquest febrer, ha dut a terme 45 concerts de 14 produccions diferents a deu ciutats de Catalunya com ara, a més de Sabadell, a Barcelona, Terrassa, Lleida, Manresa, Reus i Sant Boi de Llobregat, entre d’altres. Sent “una de les temporades més complicades”, ha subratllat la companyia.
 
L’OSV ha fet balanç d’aquesta primera part de la temporada, que ha qualificat de superada “amb èxit”, ja que s’ha mantingut “el 100% de l’activitat prevista” dels cicles Simfònics al Palau, Simfònics a Sabadell, Simfònics a Terrassa i Òpera a Catalunya, així com d’altres concerts al territori català.
 
Ha destacat que s’ha “acostat la música i la cultura a diferents racons de Catalunya quan el públic no es podia desplaçar” com amb les gires d’òpera i el tradicional Festival de Valsos i Danses. En aquest sentit, ha recordat la gravació de funcions i en streaming per emetre posteriorment per televisió o a través de la plataforma del portal del Palau de la Música: "La Flauta Màgica", "Concierto de Aranjuez", "Carmina Burana" i "El somni d’una nit d’estiu".
 
Tot plegat, ha suposat la feina de més de 400 professionals, amb el respecte al “protocol exhaustiu i rigorós de prevenció” de la Covid-19, així com l’acompanyament de “17 solistes diferents”: Birgit Kolar, Toni Marsol, Lina Tur, Serena Sánez i Núria Vilà, entre d’altres.
 
En aquest període, més de 7.300 espectadors han desfilat per algun dels concerts que ha suposat el 74% d’ocupació de mitjana al Palau de la Música Catalana. Fora de l’edifici modernista barceloní, ha aplegat més d’11.700 usuaris. La temporada va arrencar al Teatre La Faràndula el passat mes de setembre amb "Carmen Burana".