ERC guanya amb claredat i l'independentisme reforça la majoria amb el 50% dels vots, segons TV3

El PSC s'imposa per la mínima en vots i Ciutadans s'ensorra estrepitosament fins als 6 o 7 escons, les mateixes xifres que obtindrien Vox i En Comú Podem

L'hemicicle del Parlament.
L'hemicicle del Parlament. | Parlament de Catalunya
14 de febrer del 2021
Victòria clara d'ERC a les eleccions del 14-F, segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio fet públic a les vuit del vespre. Malgrat que el PSC s'imposaria per la mínima en vots (24,5% dels socialistes pel 24,3% dels republicans), els de Pere Aragonès guanyarien amb claredat en escons amb una forquilla entre 36 i 38, pels 34 de Salvador Illa. Junts, comandats per Laura Borràs, seria tercera força amb 30-33 diputats al Parlament.

La CUP es quedaria amb 7 -actualment en té quatre- i el PDECat podria entrar amb dos escons. Així doncs, l'independentisme mantindria la majoria absoluta, tant si s'agafa la part més baixa (72) de la forquilla dels quatre partits com si s'agafa la part més optimista (80).

La caiguda de Ciutadans seria estrepitosa. La candidatura liderada per Carlos Carrizosa s'ensorraria fins als 6 o 7 escons i seria setena força. Sumarien els mateixos diputats tant els comuns com Vox, que quedarien en cinquè i setè lloc respectivament. El PP d'Alejandro Fernández obtindria 4 o 5 representants ala cambra catalana.