Satisfacció i seguretat entre els primers votants al gimnàs de l'Institut Vallès

Les votacions comencen amb poc menys de deu minuts de retard

Una dona dipositant el seu vot
Una dona dipositant el seu vot | Albert Hernàndez
14 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:39h
Amb poc menys de deu minuts de retard han començat a votar al gimnàs  de l'Institut Vallès, un dels vuit nous punts habilitats per votar en pandèmia a Sabadell. Pocs abans de les nou del matí ja hi havia un grapat de persones esperant a l'exterior, suportant les primeres gotes d'una lleu pluja i, després d'exercir el seu dret, s'han mostrat satisfetes i segures a l'hora d'entrar i sortir de l'espai. 

"Tot molt ben organitzat", ha dit Àngels Planellas, una de les primeres a votar, i ha afegit, "a més, coneixia els de la taula". "No hi ha cap dificultat. Tot està molt clar", ha rematat. També ràpids en dipositar el sobre dins l'urna han estat la Glòria i l'Inocencio, que han aplaudit l'habilitació de l'equipament, però tot i així, "hi ha massa tafaners" en referència als apoderats dels partits que, per a ells, "sobren". 
 

Gent esperant a l'exterior per poder accedir al gimnàs Foto: Albert Hernàndez


Rosa Font que, tal com ha indicat, "m'he posat mascareta doble", un FFP2 i una quirúrgica, "ha estat molt bé i amb el vot que duia des de casa, gairebé no m'hi he estat ni tres minuts". Teresa Batalla, que l'ha acompanyat, ha destacat el gimnàs com a col·legi electoral, "on votàvem de l'institut era més petit i aquí pràcticament no t'has creuat amb ningú". 

Mica en mica, les votacions han agafat ritme, i encara que sense grans concentracions, els circuits d'entrada i sortida han fluït. Juan ho corrobora, "ha estat vist i no vist. He arribat, gairebé no he esperat, he votat i ja soc fora". 

El gimnàs de l'institut Vallès és un dels vuit punts atípics que s'han adaptat per acollir la cita electoral, per tal de garantir que sigui un lloc ampli, ventilat i on es puguin fer cues a l'exterior. A més, també hi ha l'Institut Narcisa Freixas i Cruells, l'antic Mercat de Sant Joan i el pavelló municipal de Cal Balsach, entre d'altres. 

A més, hi ha desplegat un ampli dispositiu de personal, entre el municipal, al voltant de 600 i 750 persones, 168 de les quals són gestors de cues, 120 personal de neteja i 60 agents de la Policia Municipal, així com Mossos d'Esquadra i Protecció Civil, entre d'altres.