El Centre Cívic Arraona Merinals, punt de vacunació massiva dels professionals de «la segona línia»

Aquesta setmana comença administrar-se la d'AstraZeneca

Les vacunacions al Centre Cívic Merinals
Les vacunacions al Centre Cívic Merinals | Albert Hernàndez
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:55h
El Centre Cívic Arraona Merinals - Julio Regalado s'ha transformat, des d'aquesta setmana, en un improvisat ambulatori per fer vacunacions massives contra la Covid-19 al personal de "segona línia", tal com ha indicat la responsable d'Infermeria de la regio sanitària Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS), Mar Isnard. 

Es tracta de professionals com fisioterapeutes, psicòlegs clínics, policies, logopedes i bombers, entre d'altres. Isnard ha calculat que al voltant d'un 80% dels que s'han citat per engegar el procés per immunitzar-se han assistit. "S'ha de quadrar el nombre de dosis amb les persones citades", ha indicat, que se les crida a través d'un missatge SMS. 

Així mateix, ha assegurat que "hi ha ganes de vacunar-se". Isnard espera que l'equipament pugui completar el cicle de vacunació, és a dir, que aquells que han rebut la primera injecció, també puguin rebre la segona, entre unes 10 o 12 setmanes després. "Està funcionant molt bé", ha admès i ha continuat, "reuneix les condicions", tant interiors com exteriors, ja que les instal·lacions permetrien doblar el personal sanitari i d'administració actual -ara hi ha dues infermeres i una persona administrativa-, ha expressat. 

La responsable de l'ICS ha recalcat que la voluntat és que, a mesura que s'incrementi la recepció de la vacuna, augmenti el ritme, "volem anar molt ràpid, el màxim possible", ha manifestat, però ha matisat que "sense caure en el parany" de convocar a més persones que vacunes disponibles.

Per això, ha dit que vagin sorgint més punts d'aquest tipus que siguin "espais grans" i que tinguin les "condicions" com el Centre Cívic de Merinals.