Un any de la segona oportunitat del mercat de Campoamor: una desena de parades i quatre locals disponibles

Els paradistes demanen que es facin millores a les instal·lacions

L'aspecte actual del mercat a l'espera de l'obertura de més negocis
L'aspecte actual del mercat a l'espera de l'obertura de més negocis | Albert Hernàndez
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 23:58h
El 2020 va començar amb la frenada en sec del projecte del govern municipal d'enderrocar el mercat municipal de Campoamor. Una marxa enrere que es va escenificar en el ple de gener, el primer de l'any, amb la moció de l'Associació del Poble del Sud de Sabadell per frenar l'enderroc fixat pel mes de març i que va tenir el suport de tots els grups municipals. Una mica més d'un any després, l'equipament té deu paradistes i quatre locals disponibles. 

Un forn, fruites i verdures, un establiment de menjar preparat llatí, roba de la llar i queviures i drogueria-perfumeria, entre d'altres. D'aquesta desena, tres estan pendents d'obrir en els pròxims dies, un cop ultimin els detalls com ara, la joieria i hi ha previst que aixequi la persiana una cafeteria que "sempre dona més vida", assegura el president de l'Agrupació de Paradistes del mercat municipal de Campoamor, Raúl Sánchez, l'entitat que negocia amb el consistori aquesta segona oportunitat i intenta dotar-lo de vida. 

En aquest any de segona oportunitat de l'equipament municipal, l'Ajuntament ha rebut 18 sol·licituds de persones que s'hi han interessat. Fins al passat mes d'octubre havien estat una dotzena.

Més visitants

Sánchez, que treballa en una parada des de 2013, sosté que des de fa gairebé un any el mercat ha incrementat els visitants, passant d'uns 150 per setmana a uns 200. I així ho corrobora el president de l'Associació del Poble del Sud de Sabadell, Ramon Giménez, amb un control que han dut a terme.
 

Un dels dos accessos al mercat Foto: Albert Hernàndez


Tant Giménez com Sánchez expressen un alleujament, perquè amb el temps s'ha demostrat que el mercat tenia interès i podia continuar oferint servei al barri. A la vegada celebren un "cert canvi" en les negociacions amb l'administració, ja que en les trobades anteriors havien topat de front i sense donar-los alternativa. 

Tanmateix, ambdós subratllen que la instal·lació necessita "un rentat d'imatge. Una petita inversió" com, per exemple, canviar el terra i reparar les finestres trencades, així com una capa de pintura. "Però ens diuen que no hi ha diners", lamenta Sánchez i que així serà durant el mandat, pels efectes de la Covid-19.

El que sí es farà, continua el representant dels paradistes, serà un taulell exterior amb el nou horari -obre les tardes de dijous i divendres- i s'il·luminarà, així com les lletres que anuncien que és el mercat de Campoamor.