Més d'un miler de persones presenten al·legacions per ser en una mesa electoral a la zona de Sabadell

A falta de cinc dies per celebrar-se els comicis es manté la xifra total d'excuses

Les diferents paperetes per votar en una taula d'un col·legi electoral
Les diferents paperetes per votar en una taula d'un col·legi electoral | Juanma Peláez
NacióSabadell
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:45h
Quan falten cinc dies per celebrar-se les eleccions catalanes, la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell ha rebut 1.012 al·legacions per no ser en una mesa electoral, amb dades fins el passat 2 de febrer, segons ha informat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Es manté així la xifra coneguda fa justament una setmana i el que suposa el 19,3% de les 5.220 persones cridades a forma part d'una setmana i que han presentat una justificació. Tot i ser una dada elevada, es troba per sota d'altres organismes dels Vallesos: a Terrassa se n'han notificat 1.324 i a Granollers, 1.106. 

La JEZ de Sabadell aplega una dotzena de municipis del Vallès Occidental sud, sud-est i els que són limítrofs amb la capital vallesana com Sentmenat, Castellar, Sant Quirze, Barberà, Badia, Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà. En total, hi ha previst instal·lar 581 meses electorals, sent Sabadell la localitat que més en concentra, pràcticament la meitat: 246. 

En l'àmbit català, entre les juntes electorals han rebut més de 25.500 excuses, cosa que es tradueix en més del 30% de tots els membres convocats. La majoria han argumentat que no volen assistir-hi per por a contagiar-se de Covid o fer-ho els seus familiars. 

La llei del règim electoral fixa les raons que es consideren vàlides per defugir la participació en una mesa electoral, bé com a president o com a vocal. Si la Junta Electoral no les accepta, el ciutadà que ha rebut la citació no es presenta, les sancions van des de la multa fins a una pena d'entre tres mesos i un any de presó.