La gresca i la xerinola del Carnestoltes, adaptada al format pandèmia

S'impulsen diferents iniciatives al llarg de la setmana

Una imatge d'arxiu de la celebració del Carnestoltes a Sabadell
Una imatge d'arxiu de la celebració del Carnestoltes a Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
09 de febrer del 2021
Aquests dies se celebra el Carnestoltes arreu del país i a Sabadell aquesta festivitat no passarà de llarg. I des d'aquest dilluns i fins diumenge hi ha organitzades diverses activitats de la gresca i la xerinola, tan característiques d'aquesta festivitat que s'haurà d'adaptar al format de pandèmia adoptat en actes de cultura popular. 

És a dir, les xarxes socials i els actes en línia guanyen protagonisme. L'entitat Disbauxa, encarregada d'organitzat el Carnaval, i l'Ajuntament conviden la ciutadania a compartir fotografies a Instagram amb el hashtag #CarnavalSabadell2021. S'ha d'anar disfressat i la que obtingui més likes guanyarà el concurs. 

Aquest dimecres, la sabadellenca Núria Llunell, guanyadora del Premi Butaca 2020, en la categoria de millor caracterització per "Jerusalem", organitzarà un taller des disfresses i maquillatge. L'Arxiu Històric de Sabadell ha compartit cinc fotografies antigues d'aquesta festa, fetes pel fotògraf local Francesc Casañas, que va fer entre els anys 1925 i 1930.  

També l'Esbart Sabadell Dansaire; l'Espai Jove del Sud, que ha proposat una celebració en línia aquest divendres al Districte 6, a partir de les 17.40 hores, entre d'altres cites.