Gesa demana a l'alcalde que deixi de fer de «palmero» de Mas i que «governi»

El regidor portaveu del PP qualifica els primers 100 dies de govern "d'inacció total" | Considera que el nou executiu només es dedica "a fer campanya" en favor del procés i a "vendre fum"

Norma Vidal
16 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:43h
Esteban Gesa, regidor portaveu del PP, durant la roda de premsa.
Esteban Gesa, regidor portaveu del PP, durant la roda de premsa. | Norma Vidal

El regidor portaveu del PP, Esteban Gesa, considera que en els primers 100 dies del nou govern municipal format per ERC i la Crida per Sabadell "no s'ha fet res". El popular qualifica l'actuació de l'executiu "d'inacció total" i critica que tots els esforços s'estiguin invertint en "fer campanya a favor del procés" deixant de banda els problemes i interessos reals dels sabadellencs. Per tot plegat ha exigit a l'alcalde, Juli Fernàndez, que deixi de fer de "palmero" de Mas i que comenci a "governar i fer polítiques" en favor de la ciutat. 

"Aquests primers 100 dies es caracteritzen per una inacció lamentable", ha considerat Gesa que ha remarcat que ençà que el nou equip de govern va fer-se càrrec de l'Ajuntament només s'han emprès accions per fer campanya en favor del procés independentista.

"Les principals accions han estat portar a Ple la proposta d'adhesió a l'Associació Catalana de Municipis (AMI), treure la bandera de la ciutat i la Senyera de l'Ajuntament el dia de la Diada, anunciar que no faran festa el 12 d'octubre i finalment ahir, quan vam veure l'alcalde fent de palmero d'Artur Mas", ha indicat el popular. En aquest sentit ha criticat durament que el batlle formés part de la comitiva d'alcaldes que van acompanyar el president de la Generalitat a declarar pel 9N i ha demanat a Fernàndez que "deixi d'anar als jutjats a pressionar la justícia i es dediqui a governar i a ocupar-se de Sabadell". 

En aquest sentit ha considerat que no s'està donant resposta a les preocupacions reals dels veïns i veïnes com la neteja, la feina o la mobilitat i ha acusat al govern de "no tenir programa" i d'estar "venent fum". 

En un altre ordre de coses ha explicat que en el proper Ple Municipal s'han d'aprovar les noves ordenances i preus públics i ha indicat que per ara cap membre del govern s'ha posat en contacte amb el PP. "Plantegen una pujada de l'1% i es mantenen en la mateixa línia que ells criticaven", ha valorat Gesa. Així, ha recordat que el govern només disposa de 8 regidors i que per tirar endavant una ciutat de 200.000 habitants com Sabadell cal consensuar polítiques amb la resta de grups municipals. "No es pot governar des de la rancor i el sectarisme", ha conclòs Gesa.