L'Ajuntament ofereix més espai de la via pública per a terrasses de bars i restaurants

També permet l'ús de la via pública per a gimnasos, entitats, centres esportius i escoles de dansa, entre d'altres

Unes terrasses de bars a Sabadell
Unes terrasses de bars a Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
08 de febrer del 2021
Actualitzat a les 17:49h
Aquest dilluns s'han posat en marxa les noves mesures que, tímidament, relaxen les restriccions per frenar la propagació de la Covid-19. Entre d'altres, s'ha ampliat en una hora els horaris d'esmorzar i dinar dels bars i restaurants (fins a les 10.30 hores i les 16.30). L'Ajuntament de Sabadell ho ha aprofitat per anunciar que permetrà l'ampliació de terrasses a la via pública. 

A més, es prorrogarà la bonificació del 75% de les taxes d’ocupació per a la temporada 2021-2022, en una proposta consensuada amb el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Sabadell. El regidor d'Acció Social ha explicat que hi haurà dos tipus d'ocupacions: de caràcter permanent, mitjançant la instal·lació d’una tarima, i una altra excepcional, amb la instal·lació d’elements separadors de seguretat.

Cortés no ha descartat que aquest guany d'espai suposi l'eliminació de llocs d'aparcaments, a la vegada que ha assenyalat que s'estudiarà "si és viable o no" que s'instal·lin taules i cadires a les avingudes Barberà i Matadepera durant els talls de cap de setmana, que es prohibeix el pas de vehicles

Facilitats per als gimnasos 

Cortés també ha detallat iniciatives encaminades a facilitar l'activitat entre els gimnasos, que han obert aquest dilluns amb un 30% de l'aforament màxim. S'ha ofert la possibilitat a més de gimnasos, també a entitats, centres esportius, escoles de dansa i altres activitats que precisin d’esforç físic per poder desenvolupar les seves propostes a l’aire lliure, utilitzant l’espai públic.

Aquestes activitats hauran de respectar les mesures de seguretat per a la salut vigents i han de preservar la convivència a l’espai públic.
 
CONDICIONS PER OBTENIR L'AMPLIACIÓ DE TERRASSES 
- Es valoraran només quan no sigui possible la col·locació a la vorera.
- La via ha de ser d’un únic carril de circulació amb límit de velocitat màxima a 30 km/h.
- La via ha de tenir un cordó d’estacionament a la banda de la vorera de l’establiment i a banda i banda de l’emplaçament de la tarima.
- La tarima s’ha d’instal·lar davant l’establiment i sense superar-ne la façana.
- L’amplada de la tarima no pot superar l’amplada del cordó d’estacionament existent menys 10 centímetres en aparcaments en línia i de 2,15 metres en aparcaments en semibateria o en bateria.
- En el cas d’existència de zones de càrrega i descàrrega d’ús públic, places d’aparcament per a persones de mobilitat reduïda, punts de recollida de residus i places d’aparcament controlat, es valorarà cada petició de manera individual.
- No s’autoritzen ocupacions de tarimes quan afectin parades de transports públics, reserves d’estacionament d’instal·lacions lligades a l’àmbit sanitari ni lligades a entitats o serveis de protecció de sectors vulnerables (gent gran, infància, persones amb discapacitat...) i a contraguals.
- No s’autoritzen ocupacions de tarimes quan afecten el funcionament i el manteniment d’instal·lacions essencials de la ciutat sobre i sota rasant.