Un mort en l'ensorrament parcial d'un sostre en un habitatge de Cifuentes

A l'interior també hi havia una persona que ha sortit il·lesa

El forat en el sostre de l'edifici
El forat en el sostre de l'edifici | Juanma Peláez
NacióSabadell
08 de febrer del 2021
Actualitzat el 09 de febrer a la 13:33h
Una persona morta en l'ensorrament parcial d'un sostre d'un habitatge, situat al carrer Turina, 37, al barri de Cifuentes, al sector Can Rull. S'ha produït aquest dilluns al matí, quan passava un minut de les 9.30 hores. Efectius dels Bombers han trobat sota la runa el cos, sense vida, d’un home, de 52 anys.
 

L'ensorrament parcial de la darrera planta de l'edifici Foto: Juanma Peláez

Bombers i agents de la Policia al lloc dels fets Foto: Juanma Peláez


Segons han informat fonts dels Bombers, hi ha hagut una caiguda parcial i ha afectat a una de les habitacions de l'últim pis, d'un edifici de dues plantes amb planta baixa. Des del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) s'ha atès una altra persona, un jove de 24 anys, el fill de la víctima mortal, que es trobava a l'interior i ha sortit il·lès. 
 

L'alcaldessa, Marta Farrés, amb el personal mèdic i de Bombers Foto: Juanma Peláez


S’estan fent exploracions diverses al sostre per valorar si l’afectació podria ser més extensa i si és necessari fer algun apuntalament d’urgència. També s'ha revisat l’afectació al forjat i a les bigues, així com la quantitat de runa acumulada. 
 

Bombers a la porta de l'edifici Foto: Juanma Peláez


"Patologia estructural severa" 

El cap de guàrdia dels Bombers, Marc Sans, ha assegurat que la "patologia estructural és severa", ja que sinó no hagués caigut aquesta part de l'immoble. I ha dit que ara cal esbrinar les causes. Ha afirmat que hi ha "patologia estructural" d'un habitatge que seria dels anys 60 i que ve d'una zona que "es troba a l'intempèrie i està més exposada als factors climatològics". Sans ha descartat que afecti a d'altres veïns. Tot i així, s'han desallotjat sis persones que s'instal·laran amb familiars o pels seus mitjans.
 

L'atenció del personal SEM i de Bombers Foto: Juanma Peláez


Fins al lloc s'hi han desplaçat nou dotacions dels Bombers i quatre unitats del SEM, a més d'efectius de la Policia Municipal de Sabadell i cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, que ha obert una investigació per esclarir els fets.