Nova protesta per respirar un aire més net a la ciutat

Coincideix amb el primer any de la declaració de l'emergència climàtica

Les bicicletes ocupant l'espai per on habitualment circulen cotxes i motocicletes
Les bicicletes ocupant l'espai per on habitualment circulen cotxes i motocicletes | Mar Alonso
NacióSabadell
07 de febrer del 2021
Actualitzat a les 20:06h
En el ple municipal del mes de febrer de 2020 es va aprovar, per unanimitat, la Declaració d’emergència climàtica i Agenda 2030 de Sabadell. Un seguit de mesures per lluitar per la mitigació i adaptació del canvi climàtic i un any després, un centenar de persones muntades amb bicicleta ha sortit, aquest dissabte, a protestar per reclamar un aire més net a la ciutat.

Una nova manifestació en una setmana al municipi que busca més espai per al vianant, la bicicleta i el patinet que la faci més amable guanyant espai al cotxe. El passat cap de setmana es va tallar un tram de la carretera de Barcelona, al sud de la ciutat. 
 

Els manifestants a la plaça Sant Roc Foto: Mar Alonso


Una mobilització que ha sortit des de la plaça d'Espanya i ha arribat fins a les portes de l'Ajuntament, desfilant per punts de la ciutat com la Gran Via, la carretera de Barcelona i ronda Ponent, entre d'altres. Passat aquest any hi ha hagut una "inacció" del govern municipal en aquesta matèria, com tampoc s'han fet "segurs 100% els entorns escolars, i cada dia ens els trobem 100% col·lapsats, contaminats i insegurs", han denunciat els organitzadors. 
  "Tots els plans de millora s'han quedat al calaix" i han reclamat el compliment d'allò que es va signar amb el compromís dels sis grups municipals que integren el plenari.