Prohibida la caça a Sant Llorenç del Munt en cap de setmana per evitar accidents amb visitants

La restricció es mantindrà vigent mentre hi hagi restriccions de mobilitat municipal o comarcal

Exemplar de senglar .
Exemplar de senglar . | XPN / Diputació Barcelona
Redacció
06 de febrer del 2021
Aquest cap de setmana és el primer en què la caça major queda prohibida al parc natural de Sant Llorenç del Munt, així com als de Collserola, al de la Serralada de Marina i al de la Serralada Litoral. L'objectiu de no permetre aquesta activitat els caps de setmana és el de minimitzar els riscos d'accidents tenint en compte la gran afluència de públic en aquests espais.

La mesura, ordenada pel Departament d'Interior, s'allargarà fins que durin les restriccions de mobilitat municipals i comarcals a causa de la Covid-19. En un context de normalitat, a captura i caça d'espècies cinegètiques com el senglar està permesa en aquests parcs per ser considerada una activitat essencial pel control de poblacions i la reducció del seu creixement.

Sense la caça, es considera que el senglar assoliria un nombre "important" d'exemplars, la qual cosa es traduiria en "greus pèrdues" per a l'agricultura, però també a la ramaderia, amb la transmissió de malalties com la pesta porcina. També podria provocar un augment d'accidents de trànsit, tenint en compte que el 95% d'incidents a la carretera per fauna salvatge tenen el senglar com a causant.