Salut manté tancat el consultori del Poblenou perquè la situació epidemiològica «és pitjor» que al març

Garanteix el servei al veïnat i el reforç d'atenció domiciliària entre les persones cròniques

L'equipament de salut del Poblenou
L'equipament de salut del Poblenou
05 de febrer del 2021
El ple ordinari de febrer, celebrat el passat dimarts, va tornar a unir tots els partits -excepte ERC que es va abstenir- per reclamar la reobertura del consultori del Poblenou. Una petició, formulada per Cs, després que el Departament Salut garantís que així seria el passat desembre. Ara, però, s'ha desdit i deixarà l'equipament tancat, perquè la situació epidemiològica "és pitjor" que el passat mes de març, quan es va tancar

Salut ha optat per mantenir-lo clausurat i "quan les condicions i la pressió assistencial ho permetin, tornarem avaluar-ho", ha puntualitzat. Ha explicat que "sobre la taula" tenen la proposta de l'Ajuntament de Sabadell, que consistia en cedir tot l'edifici.

En aquest sentit, ha assenyalat que s'està "valorant l'informe dels tècnics" i "si es garanteixen les condicions de seguretat, podrem reobrir el consultori del Poblenou amb una cartera de serveis orientada a la cronicitat". 

Salut ha assegurat que, malgrat le pèrdua d'un espai sanitari com aquest, els veïns "sempre han estat atesos pel seu equip d'atenció primària", així com que s'ha reforçat l'atenció als pacients crònics i "s'han intensificat les mesures per al control de la pandèmia". Això ha estat possible per la contractació de tres gestors de Covid, un tècnic en cures auxiliars d'infermeria i un referent escolar Covid, fetes en el marc del pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària

Els veïns, en contra 

L'Associació de Veïns del Poblenou ha expressat la seva disconformitat amb la mesura. En una piulada, ha carregat contra la Generalitat per "no complir amb la seva paraula", ja que, tal com ha precisat, els van traslladar que obririen "una vegada complís amb les mesures de seguretat".

El consultori està tancat des de fa gairebé un any, perquè no es podia garantir el doble circuit per mantenir la seguretat dels usuaris. Al juny, el portaveu de Cs, Adrián Hernández, va ser dels primers alçar la veu per demanar la recuperació del servei. Un cop desactivat l'estat d'alarma, al juliol, el ple va demanar que tornessin a obrir tots els CAP de la ciutat. 

A l'octubre es va incrementar la pressió, tant des del veïns com de l'àmbit polític, i a finals de 2020, després d'una visita a les instal·lacions amb personal de Salut, es van arrencar el compromís de reobrir-lo, però sense un metge.