El Taulí implanta el tractament de quimioteràpia a domicili

S'espera que es facin uns 180 procediments cada mes

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
NacióSabadell
04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 11:03h
L'Hospital Parc Taulí implantarà, a partir del mes de març, tractaments de quimioteràpia a domicili entre aquells pacients que presentin un baix risc de complicacions i amb sessions programades d'una durada inferior a l'hora.

Es tracta d'un servei que es posarà en marxa gràcies a la coordinació dels serveis d'Oncologia Mèdica, Hematologia, Farmàcia i Hospitalització a Domicili de l'hospital. Està previst iniciar-se amb uns 180 tractaments mensuals, cosa que equival entre el 12% i el 14% de tots els processos de quimioteràpia i immunoteràpia de l'Hospital de Dia d'Oncologia.

Les infermeres de l'equip d'Hospitalització a Domicili seran les referents assistencials que portaran la medicació preparada des de Farmàcia i estaran amb l'usuari mentre s'apliqui la medicació. El director del Servei d'Oncologia Mèdica del Taulí, Àngel Seguí, ha explicat que la finalitat és "millorar el confort i la qualitat de vida dels pacients i dels seus acompanyants" amb un procés, tal com ha subratllat, que "poden fer perfectament, i amb seguretat, a casa seva".

A més, Seguí ha apuntat que l'alliberament d'espais a l'hospital amb l'impuls d'aquest projecte "s'ampliarà la capacitat del servei per poder donar resposta a l'increment de pacients oncològics que s'espera un cop passi la pandèmia".

L'hospital compta, des del passat mes de juny, amb un servei que visita als pacients a les seves llars per retirar les bombes d'infusió, que es fan servir per a l'administració de la medicació intravenosa, que 48 hores abans s'han col·locat al centre hospitalari. D'aquesta manera, entre aquesta nova iniciativa i la retirada d'aquestes bombes, s'espera arribar, anualment, als 5.000 procediments oncològics i hematològics a domicili.