Compromís per traslladar a Madrid una nova avaluació ambiental del Quart Cinturó

Una moció conjunta d'ERC i la Crida, a instància de la Campanya Contra el Quart Cinturó

Imatge d'arxiu dels túnels que connecten el Vallès Occidental i el Baix Llobregat
Imatge d'arxiu dels túnels que connecten el Vallès Occidental i el Baix Llobregat | Jordi Pujolar
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 23:50h
El ordinari del mes de febrer, celebrat aquest dimarts, ha acordat que es traslladi al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic la caducitat de l'expedient ambiental del tram del Quart Cinturó, entre Terrassa i Granollers, i que, per tant, s'inici de nou el procediment. 

"Complir amb la normativa" i que es faci un altre examen, ja que és "diferent al tràmit inicial, del 2018, que no hi havia ni Ministeri de Transició Ecològica", ha comentat el president d'Adenc, Joan Cuscó, que juntament amb Joan Carles Sallas, en nom de la Campanya Contra el Quart Cinturó, han instat ERC i la Crida perquè poguessin presentar la moció al plenari. 

Sallas ha reivindicat que "es resolgui i es notifiqui" a Madrid i motivi una nova avaluació. El regidor republicà, Santi Valls, ha declarat la "plena confiança" als proposants i que seria "la tercera caducitat". Així s'ha posicionat per les consideracions de PSC, a través de la regidora Mar Molina, i la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, que han puntualitzat que l'expedient no ha caducat, que ni s'ha tramitat. "Potser s'ha fet una lectura errònia del tràmit", ha dit Molina. 

Ciuró, tot i així, ha subratllat que el Quart Cinturó és un tema de fa 30 anys i que suposa "una mostra del tractament el qual està sotmès Catalunya, per part del govern espanyol" i ha qualificat "d'infraestructura anacrònica". Malgrat ha admès la via "ha vingut per quedar-se", la lluita ha de servir "per tenir una proposta pròpia". 

Sigui com sigui, el document ha comptat amb els vots favorables d'ERC, la Crida, Junts i Podem i els contraris del PSC i Cs.