La demanda de l'autobús urbà es redueix un 39% a Sabadell

Una pèrdua que s'atribueix a l'esclat de la pandèmia

Un autobús de la TUS
Un autobús de la TUS | Juanma Peláez
NacióSabadell
06 de febrer del 2021
La demanda de l'autobús urbà es va reduir un 39% a Sabadell el 2020, segons les dades aportades per l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), una davallada que ha estat generalitzada entre tots els municipis que concentra aquesta entitat.

La pandèmia de la Covid-19 ha impactat clarament en aquestes xifres, tal com ha cerciorat l'AMTU a partir de les 29 poblacions més representatives. La capital vallesana es troba entre les nou que està per sota del 40% i amb una de les grans ciutats que ha registrat menys pèrdua d'usuaris. 

Per exemple, al mateix Vallès Occidental, Sant Cugat un 49%, Cerdanyola un 45%, Terrassa un 43% i Granollers un 42%. Mentre que d'altres com a la capital d'Osona, Vic, ha estat d'un 59% i a Martorell d'un 49%.

Amb l'arribada del confinament, i malgrat que la prestació del servei no es va aturar en cap moment, al mes de març es va produir una reducció dràstica de la demanda (-52%) en el conjunt dels municipis de l'AMTU, que arriba als seus valors més alts als mesos d'abril (-90%) i maig (-81%). A partir del mes de juliol, en canvi, va començar haver una certa estabilització, amb reduccions d'entre el 30% i el 40% - respecte de 2019 - , que es mantenen fins a finals d'any.