El ple reclama (novament) a Salut que compleixi i obri el consultori del Poblenou

La moció de Cs assegura que s'hauria d'haver obert al gener i exigeix que ho faci amb un metge

L'equipament de salut del Poblenou
L'equipament de salut del Poblenou
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 23:55h
Per segona vegada en una mica més de dos mesos, el consultori del Poblenou -tancat des del passat mes de març- i la seva reobertura explícita s'ha tornat a debatre en un ple. Ha estat en l'ordinari de febrer, celebrat aquest dimarts, a petició de Cs. El seu portaveu, Adrián Hernández, ha carregat contra el Departament de Salut per no complir amb la promesa.

Tal com ha relatat, al gener s'hauria d'haver obert sense metge, amb una infermera i un administratiu, malgrat "complir la ràtio i la proximitat", a més, ha continuat, "dels criteris sanitaris", però no ha succeït i ha exigit que ho faci amb un facultatiu. "És intolerable" ha etzibat i ha afegit, "estem cansats que la conselleria ens torni a enganyar". 

La regidora d'ERC, Glòria Llobet, ha qüestionat que s'anunciés la reobertura per al gener. Ha recalcat que des del bloc republicà vol que s'activi el servei, "però que es faci amb totes les garanties". L'alcaldessa, Marta Farrés, ha replicat que "la voluntat és no voler obrir-lo" i ha recordat que "van demanar tot l'equipament i el vam anar a visitar i vam posar-lo a disposició. Ara ens diuen que han crescut el casos Covid i no es pot. No volen". 

La regidora de Salut, Sònia Sada, ha dit que el Govern segueix "menyspreant i ignorant" els acords amplis, tant des del ple com des de la reivindicació veïnal. Sada ha puntualitzat que "s'ha sacrificat" tot el conjunt de l'edifici "dedicat a d'altres activitats" i, fins i tot, ha ressaltat "es millora el doble circuit en comparació amb d'altres CAP de la ciutat, que només tenen una sola porta d'entrada i sortida".

La moció ha quedat aprovada per tots els grups municipals, amb l'abstenció d'ERC, la mateixa relació que fa una mica més de dos mesos, en el darrer ple de 2020