ple municipal

Unanimitat per donar suport a la candidatura perquè la sardana esdevingui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO

Una moció d'entitat presentada per l'Agrupació Cultural Folklòrica Sabadell Sardanista

per Albert Hernàndez , Sabadell, 2 de febrer de 2021 a les 18:38 |
El ple ordinari de febrer, celebrat aquest dimarts, ha aprovat, per unanimitat, donar suport perquè la sardana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. Ha estat una moció presentada per l'entitat Agrupació Cultural Folklòrica Sabadell Sardanista, de la mà del seu president, Francesc Manau. 

Ha justificat la iniciativa, perquè es tracta d'una dansa popular que forma part del ventall català i que s'hauria d'incloure en aquesta organització com ho és la Patum de Berga i les Falles dels Pirineus, entre d'altres. 


La suma del consistori vallesà se suma al més de centenar d'adhesions d'aquesta proposta, que té voluntat de presentar el mateix document arreu dels ajuntaments del país. Els regidors de Sabadell han coincidit en "l'arrelament" de les sardanes a la ciutat amb una història gairebé centenària, així com la tasca d'entitats per "preservar" el patrimoni. 

 

Participació