Farrés, sobre les paraules del tinent d'alcaldessa: «No es poden fer afirmacions d'on provenen aquests contagis»

L'alcaldessa rectifica les paraules a instàncies del líder de Cs

Agents de la Policia Municipal
Agents de la Policia Municipal | Juanma Peláez
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:12h
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha sortit al pas de la polèmica generada per les paraules del tercer tinent d'alcaldessa, i responsable polític de la Policia Municipal, Jesús Rodríguez, que atribuïa el brot de coronavirus dins el cos als agents en el seu àmbit familiar o particular: "No es poden fer afirmacions d'on provenen aquests contagis". 

Així s'ha expressat a la interpel·lació que li ha fet el portaveu de Cs, Adrián Hernández, durant la celebració del ple ordinari de febrer, celebrat aquest dimarts, que ha qualificat "d'inadmissibles" les declaracions i ha recordat que els policies estan "subjectes a les mateixes restriccions que la resta" i "com a personal essencial, la probabilitat que s'hagin infectat al seu lloc de treball és major que a casa seva". 

Farrés ha reiterat que "no sabem d'on provenen. No es poden fer afirmacions si venen d'un lloc o d'un altre" i ha afegit, "el risc zero no existeix", a la vegada que ha recalcat "tota la confiança en el cos". "El que ens preocupa i ocupa és que es recuperin el més ràpid possible".

En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que hi havia un hospitalitzat, però que ja havia rebut l'alta. A més, ha assegurat que "entre avui i demà" s'hauran fet les més de 200 proves PCR entre tota la plantilla. 

Una crítica i petició de "rectificació", tal com ha instat Hernández. Prèviament, havia tingut el posicionament contrari de la secció sindical del Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d'Esquadra (SPL-CME) a l’Ajuntament de Sabadell, que ho havia definit com un "error imperdonable".