Aprovada definitivament la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum a Pere Casaldàliga

S'espera lliurar durant el primer semestre de 2021

02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 22:37h
El bisbe Pere Casaldàliga
El bisbe Pere Casaldàliga | Web

El ple ordinari de febrer de l'Ajuntament de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha donat llum verda a l'aprovació definitiva de la concessió de la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum al bisbe Pere Casaldáliga, mort el passat 8 d'agost a l'edat de 92 anys a l'hospital dels Claretians de Batatais, a Sao Paulo (Brasil).

És ja el darrer pas d'aquesta iniciativa que a la ciutat va començar amb un acord de Junta de Portaveus del mes de setembre, després va passar per sessió plenària, la de novembre, per engegar la justificació d'aquest reconeixement, d'acord amb el que estableix el reglament de Protocol i Cerimonial del consistori. Tot ha comptat amb suport unànime.  

Ara, un cop acabat el període, i després de les aportacions fetes per diverses entitats, col·lectius i persones, han acreditat la distinció per a Casaldàliga. El primer semestre d'aquest 2021 s'intentarà fer el lliurament de la Medalla del Mèrit Ciutadà, tal com ha indicat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert.  

Casaldàliga, nascut a Balsareny, va tenir una relació important amb la població vallesana, ja que va ser on va començar la seva tasca com a sacerdot l’any 1952. Va exercir també de professor, fent una tasca social molt important durant més de sis anys, la qual va marcar la seva trajectòria posterior.