El sindicat SPL-CME de la Policia demana l’anàlisi dels casos positius per determinar la variant del virus

Carrega contra el responsable polític de la Policia per atorgar la responsabilitat del brot als agents

Un agent en un control policial
Un agent en un control policial | Juanma Peláez
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 12:12h
La secció sindical del Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d'Esquadra (SPL-CME) a l’Ajuntament de Sabadell ha demanat que s’analitzin els casos positiu de Covid-19 detectats al cos per tal de determinar quina variant del virus és. D’aquesta manera, si cal “millorar els protocols existents”.
 
En aquest sentit, ha subratllat que no hi ha cap manera d’actuacíó a seguir “quan tenim un brot que afecta un torn de treball? Què fer quan n’hi ha més i a més torns?”, ha qüestionat el sindicat policial. A més, ha reclamat que la neteja anunciada pel consistori a les instal·lacions la dugui a terme una empresa especialitzada en la destrucció d’agents patògens. 
 
El SPL-CME ha indicat que s’ha “improvisat” en respondre davant d’aquesta situació sorgida a la Prefectura de Can Marcet, la qual ha qualificat de “passotisme i incompetència”. Ha garantit que “la predisposició de la plantilla era, com sempre, total i molt professional”.
 
D’altra banda, el sindicat ha carregat contra el tercer tinent d’alcaldessa, i responsable de la Policia, Jesús Rodríguez, per les seves paraules a Ràdio Sabadell, manifestant que el brot tenia origen “en la setmana de descans” dels agents i per “la interacció del seu dia a dia”. Ha criticat aquestes declaracions per ser “una errada imperdonable”, ja que donen a entendre que “els policies són el qui no fan bé les coses”.
 
La quarta tinenta d’alcaldessa, Montse González, en una atenció als mitjans aquest dilluns, va explicar que els cribratges es van fer al dia següent de detectar-se els primers casos i que s’espera a mitjans d'aquesta setmana tenir els resultats fets a tota la plantilla, no només agents, també personal de neteja i administratius, entre d’altres.
 
Així mateix, s’ha garantit el compliment del servei malgrat la trentena de persones en aïllament domiciliari i quant a l'estat dels infectats, es troben bé i amb símptomes lleus.