GRÀFIC El Taulí tanca gener amb el pic d'ingressos a l'UCI i 74 defuncions

S'alliberen llits de planta, cosa que fa que es redueixin els hospitalitzats

Les urgències de l'Hospital Parc Taulí
Les urgències de l'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
02 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:31h
El 2021 ha començat amb un clar increment de la pressió hospitalària a l'Hospital Parc Taulí. Gener s'ha tancat amb 46 a l'UCI/semicrítics, el pic, per ara, de la tercera onada i també per sobre del registrat a la segona -va arribar el 15 de novembre-. A més, s'han notificat 74 defuncions, segons dades facilitades pel mateix centre hospitalari. 

Els ingressos a la unitat de crítics s'han multiplicat amb l'arrencada de l'any, quan va començar amb 17 persones. Fins el dia 24 va experimentar un increment, quan es va assolir el pic, amb 45 pacients, però una setmana després, el darrer dia, s'ha arribat als 46, després d'uns últims set dies que s'havia rebaixat la pressió hospitalària.  
 
Quant a les defuncions, el primer mes de l'any n'hi ha hagut 74, 14 de les quals han arribat en la darrera setmana. El tercer pitjor mes des de l'esclat de la pandèmia al Taulí, com ja havia apuntat a mitjans de gener, i la meitat dels que va haver-hi al març i pràcticament de l'abril. 

Per contra, el nombre total d'hospitalitzats s'ha rebaixat a 166 usuaris, els mateixos que hi havia la primera quinzena. Una reducció que ha arribat per l'alliberació de llits a planta, passant de 128 a 120. 

Es consolida així la tendència engegada en la darrera setmana de gener, quan hi havia 190 hospitalitzacions i en cada recompte s'han moderat. Tot i així, continua molt per sobre de les 150 i del centenar, que va arribar-hi al desembre.